17.04.2020 Pārdomas P.Eisāns

17.04.2020

 

Esi nomodā par perspektīvu! Ārkārtas situācijā pastāv risks cilvēka uztverei un redzējumam stipri sašaurināties. Piemēram, Jāzeps Vecajā Derībā piedzīvoja krīzi aiz krīzes. Vispirms brāļu naids un vardarbība. Tad netaisnas apsūdzības un nepamatots ieslodzījums cietumā. Visticamāk, ka tajos brīžos viņš sajutās Dieva aizmirsts un pamests. Viņa brāļi pat sagaidīja, ka šīs krīzes būs morāli sagrāvušas Jāzepu, taču 1. Mozus 50:20 lasām Jāzepa secinājumu savas dzīves piepildījumā: "Jūs gan bijāt iecerējuši man ļaunu darīt, bet Dievs to ir par labu vērsis, gribēdams, kā šodien redzams, daudz ļaužu saglabāt dzīvus."

Jāzeps nedzīvo noliegumā - it kā viņam nebūtu bijis jāpiedzīvo sāpes. Bija. Pa īstam bija bailes, neziņa un draudi dzīvībai. Jāzepa pieredze māca mūs atzīt realitāti. Taču Jāzeps neizdara secinājumus par Dievu, balstoties uz savām sajūtām vienā konkrētā dzīves punktā. Dieva nodoms un vadība ir skaidri saskatāma garākos laika nogriežņos.

Kā vērtēt šī brīža notikumus? Neizdari paliekošu secinājumu par Dieva nodomu, balstoties vienā situācijā. Pagaidi kādu laiku un vērtē tad. Visticamāk, ka līdzīgi Vecās Derības Jāzepam, arī Tu varēsi teikt: ”Dievam bija labs un tālejošs nodoms, ko notikumu virpulī nemācēju saskatīt!” Nepazaudē perspektīvu! Saglabā plašāku redzējumu!

mācītājs

Pēteris Eisāns