08.04.2020 Pārdomas M.Dejus

08.04.2020

 

Ir viens, bez kā šī nedēļa zaudētu savu nozīmi. Protams, varētu būt dažādi minējumi - kas tas ir? Daudziem, iespējams, tas varētu būt Lieldienu dievkalpojums, bet tā nav pareizā atbilde.
Kas ir tas viens, bez kā šī nedēļa un Lieldienas zaudētu visu savu nozīmi? Varbūt Svētais Vakarēdiens? Mielasts, kam Jēzus piešķīra īpašu nozīmi. Tomēr piekritīsiet, ka Vakarēdiens nav pats svarīgākais Lieldienās.
Varbūt krusts Golgātā? Tas taču ir kļuvis par visas kristietības simbolu. Tomēr tas nav arī krusts, jo tai kalnā un citās vietās krusti bija uzslieti gan pirms, gan pēc tam.
Varbūt tās ir Kristus ciešanas? Varbūt tā ir Kristus nāve? Bet varbūt tā ir Kristus brīnumainā augšāmcelšanās? Kas ir tas viens, bez kā šī nedēļa un Lieldienas patiešām zaudētu visu savu nozīmi?
Tas ir pats Jēzus Kristus.
Izdzēs Jēzu Kristu no šiem svētkiem, un tur būs tikai parasts krusts, parastas ciešanas, parasta nāve un pat tikai parasta augšāmcelšanās. Šie vārdi tikai savienojumā ar Kristus personu iegūst nozīmi. Kristus krusts, Kristus ciešanas, Kristus nāve un Kristus augšāmcelšanās. Šī klusā nedēļa un arī pašas Lieldienas tikai pašam Kristum klātesot, iegūst nozīmi.
Kristus reiz sacīja: “Tik ilgu laiku es esmu ar jums, un tu mani neesi iepazinis, Filip?” (Jāņa ev. 14:9)
Ko Kristus tev teiktu?

LBDS Padomes brālis, sludinātājs Mārcis Dejus