31.03.2020 Pārdomas- A.Purmalis

31.03.2020

Nekas tā nevieno cilvēkus kā kopīgs ienaidnieks. Ja mums nav šī ienaidnieka, tad ir grūti vienoties pat šķietami vienkāršās lietās. Mēs dzīvojam laikā, kad lielākajai daļai cilvēces pēc ilgāka laika atkal ir kopīgs ienaidnieks Covid – 19.Visi, arī kristieši, mobilizējas cīņā ar šo viltīgo, neparedzamo un spēcīgo ienaidnieku, kurš pagaidām turpina iekarot arvien jaunas teritorijas.
Lk. 17:11-18 ir stāsts par desmit cilvēkiem, kurus vieno kopīgas bēdas, jo viņiem visiem ir kopīgs ienaidnieks – spitālība. Visticamāk, pirms tam viņiem bija maz kā kopīga. Dažādas biogrāfijas, dažāds sociālais un materiālais stāvoklis. Arī Dievu viņi pielūdza katrs savādāk un dažādās vietās. Bet nu viņi bija vienoti savās bēdās.
Brīžos, kad cilvēks ir izsmēlis visas iespējas, lai atrisinātu problēmu saviem spēkiem, viņš meklē kādu lielāku autoritāti. Jau vairākus tūkstošus gadu šai autoritātei ir vārds Jēzus Kristus, kuru mēs saucam arī par Lielo Ārstu. Viņš visos laikos, agrāk vai vēlāk, ātrāk vai lēnāk, bet atrisina visas problēmas. Stāstā par desmit spitālīgajiem visi tiek dziedināti. Arī pandēmija ar Dievpalīgu reiz beigsies! Vai atcerēsimies Dievam pateikties, kad atgriezīsimies ierastajā dzīves ritmā?

LBDS Padomes brālis, mācītājs Ainars Purmalis