27.03.2020 Pārdomas- V.Gredasovs

27.03.2020

“Tā saka Tas Kungs: Uzlūkojiet dzīves gaitas ceļus un izpētiet, kurš ir senlaikos bijis tas labais svētības un laimes ceļš, tad staigājiet pa to un atradīsit mieru savai dvēselei! Bet tie atbildēja: mēs negribam pa to staigāt!”
(Jeremijas grāmata 6:16)

Mūsu dzīve ir interesanta lieta. Mēs visi zinām, kā dzīvot un rīkoties pareizi. Mēs to mācām arī citiem, bet dažreiz paši rīkojamies savādāk, attaisnojot sevi, ka cita ceļa nemaz nebija.
Šodienas karantīna, kas saistīta ar COVID-19, lika mums apstāties mūsu ceļos. Apstāties un aizdomāties, vai mūsu virziens ir pareizs. Vai mūsu garīgajā dzīvē viss ir kārtībā? Vai draudzes garīgajā dzīvē viss ir kārtībā? Vai draudzes kā Kristus Miesas- garīgajā dzīvē, viss ir kārtībā?
Varbūt mēs, tāpat kā Marta, bijām pārāk aizņemti, gatavojot “lielu cienastu”, un tādēļ pazaudējām kaut ko nesalīdzināmi svarīgu un vērtīgu - sadraudzību ar mūsu Kungu, Jēzu Kristu.
Pavisam drīz nāks Kristus augšāmcelšanās svētki. Šajā laikā daudzi kristieši gavē. Gavēšana ietver sevī arī pazemību Dieva priekšā, noraidot ierasto dzīves veidu. Tā ir iespēja apstāties savos ceļos un izvēlēties nestaigāt vairs tumsā, bet atgriezties atpakaļ uz labā ceļa. Iet pa to ceļu, ko mums sagatavoja Jēzus Kristus. Nebūsim tādi kā pravieša klausītāji, kuri atteicās iet labo ceļu. Izmantosim šo pēkšņo pieturu, lai pietuvotos Dievam un tiktu attīrītiem no satraukumiem, liekulības, lepnuma, skaudības un citiem miesīgiem netikumiem.
Augt ticībā, cerībā un mīlestībā. Iesim to jauno un dzīvo ceļu un atradīsim mieru mūsu Kungā, Jēzū Kristū.

Rīgas Betānijas draudzes sludinātājs Vasilijs Gredasovs