21.03.2020 Pārdomas- E.Godiņš

21.03.2020

Ciet līdz ar citiem ļaunumu, būdams labs Kristus Jēzus kareivis. /2.Tim. 2.3/

Ļaunums uzbruka negaidīti un visiem. Arī ticīgie netiek no vīrusa pasargāti. Esam kā ielenkumā. Kur vien skaties - ierobežojumi, kuri savelk mūsu dzīves telpu arvien šaurāku. Bet tie, kuri atrodas ielenkumā, ir dažādi, starp tiem ir kāds kareivis. Kareivis formas tērpā nav privātpersona, viņš pieder valstij. Viņš izpilda tam uzlikto uzdevumu citu labā. Ja ielenkumā ir kareivis, tad ir drošāk. Kaut arī viņš izjūt tās pašas aplenkuma grūtības, bet viņam ir sakari, viņš ir lietas kursā. Pārējie norimst un raugās uz viņu kā uz cerību. Viņš ir šeit, lai izvestu drošībā.

Šis ir ticīgo prakses laiks. Kā karavīriem. Mēs taču pārstāvam citu Valsti. Mums ir sakari ar Debess un Zemes Radītāju, vēl vairāk, ar Pestītāju, kura uzdevumā esam aicināti realizēt Viņa izcīnīto uzvaru pār sātanu. Arī negaidītos apstākļos. Kā toreiz apustulis Pāvils to atgādināja Timotejam, tā mēs - viens otram. Sarunas ar izbiedētajiem, paplašināta uzmanība uz praktisku palīdzību, kā arī šobrīd, kad organizētie dievkalpojumi nevar notikt, tu esi dievkalpojuma vadītājs visneparastākajās formās.

Tālāk apustulis pamāca: ”Iegaumē, ko es tev saku. Gan jau dos tev Tas Kungs saprašanu visās lietās. Turi prātā Jēzu Kristu, kas uzmodināts no miroņiem”.

Uzvedies kā kareivis – ciet to, ko visi, bet uzturi misijas apziņu! Jūties ierobežots kā visi, bet ar drošību par savu bruņojumu. Zini, ka neesi skaitliskā vairākumā, bet ar ticību, ka tev arvien ir sakari ar Viņu, kurš par tevi ir nomodā – mūsu Pestītāju.

LBDS Padomes brālis, mācītājs Edgars Godiņš