20.03.2020 Pārdomas- A.Megne

20.03.2020

Es nezinu, kā jums, bet Dievs manu sirdi visvairāk mainījis tieši caur pārbaudījumiem. Bet, neskatoties uz to, ka es tiešām ticu, ka Dievs caur konkrēto un ļoti bieži ārkārtīgi sāpīgo situāciju paveiks kaut ko brīnišķīgu, tajā brīdī, kad esmu zemākajā punktā, ir grūti fokusēties uz ieguvumiem, kas tikai sekos.

Pārbaudījumi un pārmācība. Vai varam teikt, ka pārbaudījumi ietver arī zināmu daļu pārmācības? Latviešiem ir teiciens: “Tu atkal uzkāpi uz tā paša grābekļa!” Mēs nereti turpinām darīt vienas un tās pašas lietas, cerot, ka šajā reizē būs cits rezultāts. Tomēr ticu, ka, vērīgi izanalizējot savas dzīves pārbaudījumus, mēs katrs varam uzskaitīt, kādas pārmācības konkrētais pārbaudījums mums ir nesis, un ticu, ka tas nācis par svētību mums. “Katra pārmācība tai acumirklī neliekas mums par prieku, bet par bēdām, tomēr vēlāk, tanī vingrinātiem, dod taisnības miera augli” (Ebrejiem 12:11)

Ja mēs katrs no saviem personīgajiem pārbaudījumiem, kuri katram nākuši savā laikā un vietā, kļūstam par kripatiņu labāki, cik gan lielākam ieguvumam vajadzētu būt no tik milzīga pārbaudījuma, kādam ejam cauri šobrīd?! Pārbaudījuma, kas apvieno ne tikai vienas ģimenes, darba kolektīva, klases, valsts, bet visas pasaules cilvēkus!

Nesen runāju ar kādu mammu, kura atklāja, ka nekad nav bijis tik viegli ar saviem bērniem uzskaitīt pateicības par katru nodzīvoto dienu! Mēs esam sākuši pamanīt un novērtēt tik pašsaprotamas lietas - kā gaisu, ko elpojam, ūdeni, kas tek no krāna un kuru bez bailēm varam dzert, elektrību, kas sniedz tik daudz priekšrocību, laiku, ko pavadām kopā ar saviem tuvākajiem, pastaigām pa mežu... Pat saldētavā atrasts saldējums šobrīd garšo pavisam citādāk!

Dievs ir uzticams un, pretēji mums, nekad neņem brīvdienu, nav karantīnas vai pašizolācijas režīmā. Arī divu metru distanci Viņš neievēro, vienalga, cik netīri, slimi vai grēcīgi būsim kļuvuši. Viņš strādā dienu un nakti un ir tieši tev blakus. Arī tad, kad neko neredzam un nejūtam.

Es ticu, ka reiz pienāks diena, kad atcerēsimies šo pieredzi ar slavu un pateicību. Pateicību par to, ko Dievs caur šo pieredzi mums būs iemācījis. Pateikties par to, kas mums ir - šodien, šajā brīdī – varam jau tagad!

Mana lūgšana ir, lai mēs no šīs krīzes iznāktu ar lielāku mīlestību, prieku, mieru, pacietību, laipnību, labprātību, uzticamību, lēnprātību un atturību.

Sirsnībā, LBDS padomes māsa Agnese Megne