16.04.2020 Pārdomas M.Anševics

16.04.2020

 

Pavisam nesen mums tika atgādināts par svarīgāko, ko Dievs devis pasaulei: grēku piedošanu, savu klātbūtni, uzvaru pār mūsu miesīgajiem elkiem, cerību, ka dzīvei ir nozīme un mērķis, spēku stāties pretī katram ļaunumam, patiesu mieru nemierīgos apstākļos u.c. Tas viss tika paveikts caur vienu personu – Jēzu Kristu, kurš maksāja nežēlīgu ciešanu cenu nāvē pie krusta un sasniedza triumfu, augšāmceļoties no nāves. Tas viss Kristus paveiktā dēļ! Sev ordeņus par to pasniegt nevaram.

Ticu, ka šīs Lieldienas pašreizējo apstākļu dēļ daudziem paliks atmiņā spilgtāk. Iespējams, ka kristiešu versiju par Lieldienām, kurās cilvēku dēļ cieš, mirst un augšāmceļas Dieva Dēls, bija gatavi pieņemt pat tie, kuri citkārt to noraidīja. Iespējams, kādiem tika atgādināts, ka šiem senajiem notikumiem ir jāļauj ietekmēt arī šodienas izvēles. Lieldienu nedēļā mēs klausījāmies, pārdomājām un, iespējams, no jauna piedzīvojām, cik liela un nopietna ir Dieva mīlestība pret mums. Tomēr, neskatoties uz to, ka Dievs mūs mīl tādus, kādi esam, tas nenozīmē, ka Viņš mūs grib atstāt tādus, kādi esam. Tava ticība Lieldienu notikumam ir tikai sākums tām pārmaiņām, kuras Dievs vēlas tevī redzēt! Tavā raksturā, tavos uzskatos, tavās emocijās, tavās domās un tavos ieradumos ir vēl gana daudz lepnības, ko Dievs grib pārveidot.

Lieldienas ir aizvadītas, par Kristus paveikto pie krusta, iespējams, pieminēs retāk, bet Dieva balss tevi turpinās klusi uzrunāt. Neaizsedz ausis, kad Dievs ar tevi runās par pārmaiņām!

LBDS padomes loceklis un brālis – mācītājs Mārtiņš Anševics