15.05.2020 Pārdomas K.Šterns

15.05.2020

 

“Māci mums skaitīt mūsu dienas, ka dabūjam gudru sirdi!” (Psalmi 90:12)

Ir pagājušas 65 dienas kopš ārkārtas stāvokļa izsludināšanas Latvijā. Šis ir bijis ļoti savāds laiks mums visiem – neziņa, bailes, satraukums, dusmas, aizdomas, vienaldzība. Esam skaitījuši dienas, gaidot, kad atkal viss būs kā iepriekš.

Lai arī viss vēl nav beidzies un priekšā vēl daudz nezināmā, pašlaik varam kaut nedaudz piedzīvot no tā, kas bija pieejams pirms visiem ierobežojumiem – satikties ar savējiem, sportot, aiziet uz baznīcu. Ļoti ceram, ka situācija uzlabosies un jau pavisam drīz varēsim atgriezties ierastajā ritmā. Tik daudz kā pietrūkst, tik daudz ko vēlētos atsākt. Bet vai mums vajadzētu pēc visa notikušā iet atpakaļ pie vecā, pie tā, kādi mēs bijām? Ceru, ka šis mums visiem ir bijis arī vērtīgs pārdomu laiks, lai izvērtētu katrs sevi; nevis skaitītu dienas, lai varētu turpināt būt tādi, kādi bijām, bet vadītu dienas tā, lai kļūtu labāki, tīrāki, skaidrāki, mīlošāki, iejūtīgāki. Lai par tādiem kļūtu, ne vienmēr ir vajadzīgs ārkārtas stāvoklis, bet šis ierobežojumu laiks deva mums iespēju ieskatīties tajā, kas mēs esam un kam patiesi ir vērtība mūsu dzīvē.

Ar šo ierakstu mēs noslēdzam mūsu ikdienas kopīgās pārdomas. Paldies katram garīdzniekam un kalpotājam, kas šo mēnešu laikā mūs iedrošināja! Tā bija kā proteīna deva mūsu ikdienai.

bīskaps
Kaspars Šterns