MISSION-NET kongress jauniešiem

28. Decembris 2015 - 2. Janvāris 2016 / LBDS notikumi

MISSION-NET kongress jauniešiem
CONNECTED – savienots
          

No 28.12.2015. līdz 2.01.2016. Vācijas pilsētā Offenburgā norisināsies jau ceturtais „Mission-Net” kongress jauniešiem - viens no nozīmīgākajiem pasākumiem Eiropā, kas veltīts misijas darbam.

Tā ir iespēja slavēt un mācīties Dieva Vārdu kopā ar vairāk nekā 3000 jauniešiem no dažādām Eiropas valstīm, augt ticībā, uzzināt vairāk par Dieva darbu misijas laukā, kā arī saprast, kā mēs katrs savā ikdienā varam dzīvot dzīvi ticībā, atjaunojot saikni ar Dievu, iegūstot jaunus kontaktus un savienojoties ar pasauli mums apkārt!


„Mission-Net” ir kustība, kuru vada Eiropas Evaņģēliskā Alianse (EEA) un Eiropas Misionāru Alianse (EEMA).

„MN” mērķis ir iedvesmot misijas dzīvesveidu Eiropas kristīgo jauniešu vidū, savedot jauniešus kopā savstarpējam iedrošinājumam, izglītošanai, apmācībai un mobilizācijai, kā arī veicināt un atbalstīt jaunas un pastāvošas misiju kustības, un piedāvāt iespējas darboties misijās vietējā, nacionālā un starptautiskā līmenī.

KONGRESA NORISE:

5 dienu laikā kongresā būs iespēja klausīties uzrunas un Bībeles studijas par Vēstuli Efeziešiem, tikties mazajās grupās un pārrunāt dzirdēto, piedalīties interesantos semināros un darbnīcās (mākslas, bērnu darba, praktiskās evaņģelizācijas, mīmu, uc.), apmeklēt izstāžu zāli „Global Village” un iepazīties ar dažādām Misijas organizācijām no visas pasaules, kā arī Misijas padomdošanas centrā atklāt savas prasmes un uzklausīt padomdevējus, misijas veikaliņā varēs iegādāties grāmatas, mūzikas ierakstus un daudz ko citu, dienas izskaņā kopā ar jauniegūtiem draugiem baudīt vakara programmu un slavēšanas grupu uzstāšanos, pavadīt kluso laiku oāzē vai lūgšanu zonā.

Notiks arī misijas prakse – iespēja izmantot iegūtās zināšanas un sadarbībā ar vietējam draudzēm doties palīdzēt Offenburgas cilvēkiem – spēlēt drāmu uz ielas, dziedāt slimnīcās, vākt atkritumus, u.c.


Kongress notiks angļu valodā ar tiešo tulkojumu vācu valodā, kā arī sinhrono tulkojumu daudzās citās valodās.

Galvenā mērķa grupa ir 16-30 gadīgi jaunieši, bet uz kongresu droši var doties arī tad, ja vairs neatrodies šajā vecuma grupā, tikai jāpatur prātā, ka visas uzrunas un tematika ir domāta iepriekš minētajai vecuma auditorijai. 

Dalībniekiem vecumā no 16-18 gadiem nepieciešama notariāli apstiprināta vecāku izziņa.

DALĪBAS MAKSA:
piesakoties līdz 15.10.15. – 119.00 eiro
no 16.10.15. līdz 18.12.15. - 139.00 eiro

no 19.12.15 līdz kongresa sākumam – 154.00 eiro
+ ceļa izdevumi ar nakšņošanu Vācijā un Polijā (~ 135.00 – 155.00 eiro, atkarībā no braucēju skaita autobusā), apdrošināšana. Organizēts brauciens ar autobusu.

Uz kongresu var doties arī kā brīvprātīgais palīgs (no 18 gadu vecuma), tad dalības maksa būs tikai 90 eiro.

Dalības maksā iekļauta izmitināšana skolu telpās (līdzi jāņem guļammaiss un matracis) un ēdināšana - no 28.12. 2015. līdz 2.01.2016. Papildus izdevumi par ēšanu turp un atceļā, kā arī personīgie izdevumi kongresa laikā (iegādājoties suvenīrus, grāmatas, CD, utt.)

 

Iepriekšējos trīs kongresus kopā apmeklējuši 80 jaunieši no dažādām Latvijas pilsētām un draudzēm, kādi no tiem uz kongresu devušies pat 2 un 3 reizes. Dažas no iegūtajām atziņām:

Diāna Molnika, Rīgas evaņģēliskā vasarsvētku draudze “Cerība”: Par Mission-Net sāku lūgt jau krietni iepriekš, pirms zināju, ka braukšu. Dievs par šo braucienu uzrunāja jau vasarā. Lai gan bija nelielas grūtības, Dievs visu sakārtoja brīnišķīgā veidā. Vēl pirms brauciena uzzināju, ka man būs jāvada mazā grupiņa. Biju jau sākusi lūgt par visiem jauniešiem no mūsu draudzes, kas plānoja doties. Bija neliels pārsteigums un uztraukums, kad uzzināju, ka grupiņas vadītājs nav tikai formāla padarīšana, tas man mācīja pieņemt Dieva gribu un paļauties, ka Viņš zina labāk. Izrādījās, ka mazā grupiņa bija viena no foršākajām dienas daļām. Vēl viena lieta, ko Dievam lūdzu, bija - lai Viņš mani iepriecina šajā kongresā. Kas par pārsteigumu bija tad, kad mēs - LATVIJA - uzvarējām starpvalstu arhitektu konkursā!!! Zinu, ka nieks, bet mani caur to Dievs iepriecināja ĻOTI ĻOTI!!!!!

Aiga Kaugare, Cēsu baptistu draudze: Kongresā bija pieejama plašs grāmatu stūrītis, kur varēja arī nopirkt CD, filmas, suvenīrus un vēl daudz ko citu. Varēja izbaudīt Global Village, iejusties misionāra lomā un izdzīvot aktuālas pasaules problēmas (tiešām iespaidīgi), apmeklēt diskusiju grupiņas, iegūt jaunus draugus, garšīgi paēst, pasportot. Un ja jūti, ka tev ir vajadzīga atpūta no sociāliem tīkliem, tā ir vienkārši fantastiska vieta, kur to sākt darīt. Programma bija tik bagāta, ka internetu nevajadzēja. Un ja patiešām savajadzējās, tad tas bija pieejams par maksu (nelielu). 

Vai es atpūtos? Noteikti. Lai gan liekas - kā var atpūsties šādā vietā? Man tā bija atpūta, atpūta no visa, kas gaidīja mājās - skola, eksāmeni un citas lietas. Kongresā es izbaudīju katru minūti.

Un vai manā dzīvē ir kaut kas mainījies? Jā, noteikti ir. Esmu kļuvusi pieredzes bagātāka. Piedzīvoju, kā Dievs rūpējās par mani pēc Mission–Net! Par lietām, kur parasti satrauktos, pilnībā aizmirsu un ieliku visu Tēva rokās. Un Viņš arī par to parūpējās.

Andra Konovaļčika, šobrīd Hillsong draudze Londonā: Mani saviļņoja tautu atšķirības. Tā bija jaukākā Jaunā gada sagaidīšana manā dzīvē. Slavēt Dievu kopā ar tik daudz dedzīgiem jauniešiem bija fantastiski. Mana sirds bija gatava teikt: „Ne vairs es, bet TU! Es atdodu Tev visu savu drošību. Es Tev sekošu līdz galam.” Mission-Net nav tikai kongress, tas ir pagrieziena punkts, krustceles, kur mums ir jāizvēlas turpmākais virziens.

Kristaps Sadovskis, Rīgas evaņģēliskā vasarsvētku draudze “Cerība”: Doties uz MN mani pamudināja mūsu mācītājs, solot, ka tā būs vieta, kur satikt tūkstošiem kristiešu jauniešu no visas Eiropas un mācīties par kalpošanu, misijas darbu. Tieši tā arī bija, tikai pirms došanās nekādi nevarēju iedomāties, ka dzirdēšu tik spēcīgus sprediķus, varēšu mācīties no veiksmīgiem, degošiem pilna laika kalpotājiem ar pavisam citu kultūras pieredzi, kā arī iegūšu jaunus draugus tepat, Latvijā. Manā gadījumā vērtīgākais, ko paņēmu mājās no MN bija tieši iedrošinājums kalpot tajā vietā, kur atrodos un uzņemties pusaudžu grupiņas vadību mūsu draudzē.

Artūrs Līmanis, Valmieras baptistu draudze: Viss šis kongress bija, lai salauztu manu pašpārliecināto un lepno garu. Ņemot vērā, to kādi man ir mērķi un ambīcijas, un paanalizējot to cilvēku (misionāru) mērķus, es biju smagā šokā, jo neko tādu nevarēju iedomāties, ka cilvēks upurē savu karjeru un laiku, lai dotos kalpot Dievam. Naivi skan, bet man tas bija patiess prieks runāt ar cilvēkiem, kuri savu dzīvi ir pilnībā nodevuši Kristum. Svētais Gars palīdzēja ieraudzīt mani no malas, ieraudzīt manus mērķus un uzvedību no malas, tas bija ļoti sāpīgi, un es lūdzu Dievam, lai Viņš palīdz un izmaina mani, jo riebjas meklēt garīgus piedzīvojumus un savu ticību likt uz emociju pamata, ir vajadzīgas stingras, noteiktas attiecības ar Dievu.

Mani ļoti stiprināja vārdi par mīlestību, ka īstenībā mēs domājam daudz un dažādas sistēmas, draudzē dažādas kampaņas, bet mēs aizmirstam pašu galveno – Kristus mīlestību. Cilvēki ir vienkārši izslāpuši pēc mīlestības un tās izpausmēm – sapratni, līdzjūtību, izpalīdzību, taisnīgumu utt.

Plašāk par piedzīvoto liecībās un fotogrāfijās: https://www.facebook.com/MissionNetLatvia

Aicinām šajā kongresā piedalīties ne tikai draudžu jauniešu vadītājus, bet arī ikvienu jaunieti. Šī ir iespēja pavadīt svētīgu sadraudzības laiku ārpus ierastās vides jums kā draudzes mazajai grupai vai komandai.

Aicinām draudzes un mācītājus iedrošināt savus jauniešus un atbalstīt viņu došanos uz „Mission-Net” kongresu. Šis kongress noteikti ietekmēs jauniešu attieksmi par misijas darbu gan globāli, gan draudzes kalpošanā un nesīs augļus!

Diāna Molnika un Inese Mihailova

Mission-Net koordinatores Latvijā
Mob.: 28734159

E-pasts: latvia@mission-net.org

www.mission-net.org